Diathermie behandeling couperose Schoonhoven

vanaf € 50,-

We worden gewaardeerd met een 10 door onze klanten

Meer dan 10 jaar ervaring

Eenvoudig online je afspraak inplannen

Nieuwste behandelmethode om je huid te verbeteren

Wat is couperose?
Couperose ontstaat doordat oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden.
Ze komen voornamelijk voor op de wangen, neus en op de kin. Het is een aandoening die niet vanzelf overgaat en kan in de loop der jaren stabiel blijven maar zich ook uitbreiden.

Wat is een diathermie behandeling?
In deze behandeling wordt door middel van elektrische coagulatie met een klein naaldje de zichtbare rode vaatjes dicht gebrand. Per vaatje duurt dit slechts enkele seconden. De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied maar is hoogstens 15 minuten.

Wanneer kunt u niet behandeld worden?
U kunt niet behandeld worden met de diathermie behandeling indien u zwanger bent, een pacemaker, een auto-immuunziekte, suikerziekte, hart- en vaatziekten, epilepsie, hoge bloeddruk of huidkanker heeft.
Als u van plan bent binnen 2 weken na de behandeling op zonvakantie of onder een zonnebank te gaan.
Ook indien u binnen 1 week na de behandeling een belangrijk sociaal evenement heeft is het niet handig deze behandeling te doen. Plan dit minstens 1 week ervoor i.v.m. de hersteltijd van de huid.

De diathermie behandeling
Na het reinigen van het te behandelen gebied wordt deze behandeld met het diathemie-apparaat. In het algemeen is dit goed te verdragen maar kan het wel branderig aanvoelen.

Na de diathermie behandeling
Na de behandeling wordt het behandelgebied meestal direct rood en kan wat opzwellen. Dit verdwijnt na enkele uren. In de dagen na de behandeling vormen zich kleine korstjes. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 week vallen de korstjes er vanzelf af.
Lees onderstaand de nazorginstructies.

Resultaat van de diathermie behandeling
De huid ziet er minder rood uit en egaler uit. Het resultaat van de behandeling is per persoon en per indicatie verschillend. Belangrijk is om gedurende het herstelproces zo min mogelijk vaatverwijdende activiteiten (intensief sporten, veel bukken, heet douchen, sauna) en vooral zonnebaden te vermijden. Dit geeft namelijk direct een vaatverwijding en veel druk op het behandelde gebied en kunnen de adertjes weer open gaan.

Gemiddeld aantal behandelingen
Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms herhaald worden. Dit kan vaak al na 2 weken.

Nazorg diathermie behandeling
Houdt de huid de eerste 24 uur droog!
Behandel de huid met uiterste voorzichtigheid en houdt de huid goed schoon.
U mag na 24 uur gewoon douchen maar voorkom dat u te hard met een washandje over het behandelde gebied gaat. Het laten stromen van het water over het behandelde gebied is voldoende.
Gebruik de eerste week na de behandeling geen producten die fruitzuren of vitamine A zuur (Retinol) bevatten.

Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om littekenvorming te voorkomen.
Het behandelde gebied mag niet blootgesteld worden aan zonlicht/zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan te brengen gedurende 4 weken.

Belangrijk is om gedurende het herstelproces zo min mogelijk vaatverwijdende activiteiten (intensief sporten, veel bukken, heet douchen, sauna) en vooral zonnebaden te vermijden. Ook het gebruik van veel alcohol of zeer spicy voedsel is af te raden. Dit geeft namelijk direct een vaatverwijding en veel druk op het behandelde gebied en kunnen de adertjes weer open gaan.

 

Behandelingen

Welke Diathermie behandelingen couperose
verzorgt Huidstudio Zuiver?

Couperose

50,-
  • vanaf prijs

Vakantie sluiting | Van 1 t/m 23 juni zijn wij gesloten!
Webshop bestelling worden op 24 juni weer verwerkt.