Steelwratjes behandeling Schoonhoven

vanaf € 60,-

We worden gewaardeerd met een 10 door onze klanten

Meer dan 30 jaar ervaring

Eenvoudig online je afspraak inplannen

Nieuwste behandelmethode om je huid te verbeteren

Steelwratjes

Steelwratjes zijn doorgaans onschuldige huiduitstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje. Steelwratjes zijn vaak huidkleurig en komen veel voor onder de oksels in de hals en rondom de ogen. Steelwratjes zijn geen normale wratten en ontstaan niet door een virus maar door een verstoring in het vetweefsel. Ze zijn niet besmettelijk. Buiten cosmetisch storend kunnen de wratjes ook gevoelig worden doordat bijvoorbeeld kleding langs het wratje schuurt.

De behandeling van steelwratjes voeren wij uit met de Cryopen.  Of uw huid geschikt is voor behandeling met de CryoPen is per persoon verschillend en wordt vooraf uitgebreid bekeken.

Wat is cryotherapie?
Cryotherapie is bevriezing (-89 graden) van ongewenst weefsel met vloeibare stikstof. Door de bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats. Het ongewenste weefsel sterft vervolgens af en wordt vervangen door gezond weefsel. Met de CryoPen kan het ongewenste weefsel tot op de millimeter nauwkeurig en gecontroleerd behandeld worden. Tijdens de behandeling ondervindt u weinig of geen ongemak. De behandeling duurt niet langer dan enkele seconden.

Wanneer kunt u niet behandeld worden?
U kunt niet behandeld worden met de CryoPen indien u zwanger bent, een auto-immuunziekte of suikerziekte heeft. Indien er ontstekingen of huidkanker in het te behandelen gebied voorkomen. Tevens komt u niet in aanmerking voor behandeling met de CryoPen indien u een koude intolerantie heeft of overmatig bent blootgesteld aan de zon/zonnebank.

Behandelovereenkomst/gezondheidsverklaring

Wanneer u komt voor een behandeling wordt de huid en het ongewenste huidletsel bekeken. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? Wij zullen u vragen naar uw medische achtergrond en medicatiegebruik. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Indien u besluit over te gaan tot behandeling met de CryoPen, dan vragen wij u een gezondheidsverklaring en een behandelingsovereenkomst te ondertekenen.

Voorzorg CryoPen behandeling
Het is belangrijk dat u een week voor de behandeling niet harst, epileert of een laser/IPL behandeling laat uitvoeren in het te behandelen gebied. Tevens is het belangrijk de huid 4 weken voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermt tegen de zon en geen gebruik maakt van de zonnebank.

De CryoPen behandeling
Na het reinigen van het te behandelen gebied wordt deze behandeld met de Cryopen. In het algemeen ervaart u geen of weinig ongemak. De behandeling duurt enkele seconden. De huid kan enkele minuten licht branderig of tintelend aanvoelen.

Na de CryoPen behandeling
Na de behandeling met de CryoPen wordt het behandelgebied direct rood. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot 4 weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Bij pigmentbehandeling adviseren wij het gehele jaar door een SPF 30 te gebruiken.

Resultaat van de CryoPen behandeling
Het resultaat van de CryoPen is per persoon en per indicatie verschillend. Het doel van de CryoPen behandeling is verheven huidoneffenheden zoals wratten en fibromen te verwijderen en pigmentvlekken te laten vervagen.

Gemiddeld aantal CryoPen behandelingen
Na 1 behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling soms herhaald worden.

Mogelijke risico’s en complicaties van een CryoPen behandeling
Na een CryoPen behandeling kan er roodheid, zwelling en korstvorming ontstaan. Deze huidreacties zijn volkomen normaal en trekken vanzelf weg na circa 1 tot 2 weken. Belangrijk is niet aan de korstjes te krabben om littekenvorming en pigmentvlekken te voorkomen. Mogelijke bijwerkingen van een CryoPen behandeling zijn het ontstaan van kleine rode puntjes, lichte of donkere pigmentvlekken, gevoeligheid bij aanraken en het ontstaan van blaartjes. Indien één van deze bijwerkingen bij u optreedt, vragen wij u contact met ons op te nemen.

Nazorg Cryopen behandeling
Behandel de huid met uiterste voorzichtigheid en houdt de huid goed schoon.
Houdt de huid de eerste 24 uur droog. U mag na 24 uur gewoon douchen maar voorkom dat u te hard met een washandje over het behandelde gebied gaat. Het laten stromen van het water over het behandelde gebied is voldoende.
Roodheid en zwelling trekken vanzelf weg. Na enige tijd kleurt uw huid donkerrood tot zwart.
Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om littekenvorming te voorkomen. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af.
Het behandelde gebied mag niet blootgesteld worden aan zonlicht/zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan te brengen gedurende 4 weken.

Adviezen voor en na de behandeling

Behandelingen

Welke Steelwratjes behandelingen
verzorgt Huidstudio Zuiver?

Steel wratjes

60,-
  • Vanaf